Kako do nove kolesarske steze?

To je tretja objava v seriji 8 člankov, kjer podajamo nasvete o razvoju kolesarjenja v lokalnih skupnostih. Spodaj si poglejte seznam ostalih nasvetov.

Zadnje čase dobivamo vedno več informacij o novih in novih kolesarskih površinah iz različnih kotičkov Slovenije. Tudi na nas se včasih kdo obrne z vprašanjem kako se tega lotiti, sploh če so v njihovem kraju izgradnji površin za kolesarje manj naklonjeni in ne gre vse lepo po načrtih. V tem članku bomo poskušali podati enostavno zaporedje nasvetov o tem kako priti do nove kolesarske steze oz. površine in na kaj je potreno pri tem še posebej paziti.

1. Določite traso

Najprej določimo lokacijo trase in jo narišemo v zemljevid. Odlično orodje za digitalen vnos geolokacij je Google maps ali Bikemap. Slednja vam izriše tudi prečne profile. Prav tako naredimo fotografske posnetke vzdolž trase, še posebej na izpostavljenih delih, kot so križišča, uvozi in podobno. Slike so tudi sicer pomembne, saj boste ob morebitnem javnem nasprotovanju določenih posameznikov ali skupin, lahko jasno pokazali razliko med “PREJ” in “POTEM”. Priporočljivo je narediti tudi posnetek trase s kamero, ki jo pritrdimo na kolo ali čelado.

2. Najdite pristojnega

Za vsako prometno površino obstaja pristojna oseba. Pri lokalnih in deloma turističnih cestah so pristojne občine, medtem ko je za državne ceste pristojna Direkcija RS za ceste. Najdite kontaktno osebo, ki je zadolžena za področje cestne infrastrukture. Navežite stik s pristojnim uradnikom, poskušajte doseči, da vas kot zainteresirano stran (predstavnika uporabnikov) vključijo v proces načrtovanja.

3.Vključite se v proces načrtovanja

V procesu načrtovanja je pomembno, da ste zraven od začetka in ne šele od takrat, ko so se uradniki (naročniki) in projektanti že vse dogovorili. Najbolje je, da se skupaj odpravite na teren in si v živo ogledate situacijo. Pri tem ne podajajte nobenih dokončnih odločitev, ampak povejte, da boste svoje predloge najprej predebatirali v skupini in jih šele nato poslali ostalim soudeleženim v procesu. Tako se izognete temu, da bi vas “stari mački”  z dolgoletnimi izkušnjami v inženirstvu izigrali. Tudi, če vam ob terenskem ogledu želijo dokazati, da nekaj ni mogoče, se lahko kasneje izkaže, da se motijo. Morda pridobite drugo mnenje od kakšnega prometnega strokovnjaka iz tujine in se bo izkazalo, da so podobni primeri, kot je vaš, v preteklosti že bili učinkovito rešeni.

4. Pišite izvoljenemu politiku

 O aktivnostih za nove kolesarske povrsine je dobro obvestiti tudi predstavnike političnih strank v lokalni skupnosti. Priporočljivo je, da se z njimi dobite v živo in predebatirate o možni podpori. Poskušajte si pridobiti podporo različnih strank, da ne bo vaše prizadevanje izpadlo kot civilnodružbeni podaljšek kakšne stranke. Tudi takšni očitki in zamere so možni, zato naj bo vaš cilj vzpostavitev široke podpore projektu, ne glede na politično pripadnost.

5. Ne streljajte iz vseh topov naenkrat

S tem mislimo na taktno delovanje, kjer si aktivnosti uigrano sledijo ena za drugo. Če se izkaže, da so pristojni uradniki na vaši strani in kooperativni, potem političnega in medijskega pritiska ne potrebujete. Idealno je, da se pristojni uradniki in kolesarski zagovorniki skupaj uskladijo glede medijskega nastopa, kadar seveda pride do sodelovanja in je rezultate dela potrebno prikazati v javnosti.

6. Pridružite se lokalni skupini ali jo ustvarite

Veliko več možnosti za uspeh imajo tiste iniciative, kjer je združenih več posameznikov in ne gre zgolj za one man band. Zato se pridružite obstoječim skupinam, ki se ukvarjajo z razvojem kolesarjenja v vašem kraju, ali pa ustvarite svojo skupino in se z njo pridružite skupni nacionalni organizaciji. V Sloveniji je veliko kolesarskih klubov, ki se v glavnem ukvarjajo s prirejanjem športno-rekreacijskih prireditev, vendar je morda med njimi tudi interes za izboljševanje pogojev za kolesarjenje.

[important]Nova kolesarska steza lahko pomeni pomembno pridobiev v vašem kraju. Pri tem je pomembno, da se tega ne lotevate sami, ampak najdete skupino somišljenikov, s katerimi potem skupaj nastopate pred pristojnimi uradniki in projektanti. Vključevanje skupin uporabnikov v proces načrtovanja, je v tujini že dolgo prisotna praksa. Če to uspe tudi vam, bodite pripravljeni na intenziven tempo dela, kjer bo potrebno pokazati tudi nekaj veščin sodelovanja in ne samo kritiziranja. Poskušajte razviti široko mrežo podpornikov vašemu kolesarskemu projektu, pri tem pa ne pozabite na pomen usklajenega sodelovanja z pristojnimi uradniki. Svoje aktivnosti razvijajte postopoma.[/important]

Upamo, da vam bo tudi ta nasvet pomagal pri razvijanju kolesarjenja v vašem kraju. Če boste potrebovali kakšen dodaten nasvet, pomoč ali podporo, nas kontaktirajte. Prav tako obvestite o članku tiste, ki bi jih tematika utegnila zanimati.

Avtor serije: Josip Rotar, univ.dipl.inž.prom.


Povezani članki iz serije Razvoj kolesarjenja v lokalnih skupnostih:

Bookmark the permalink.

Comments are closed